BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
By sebastiankurz
Pozdrav raja, da li mi neko ima preporuku za najboljeg advokata u Tuzli, vidim da na internetu ima raznih, medutim kako dobiti najboljega advokata koji meni konkretno moze da kvalitetno pomogne. Znam da postoje i neki uredi koji su kao poznati, ali ti predmet radi neki pripravnih pa to opet nije ni blizu onoga sto mi adekvatno treba, kasnije kada trazis neke informacije ne mozes ni doci do advokata nego komuniciras sa pripravnikom ? Hvala unaprijed na preporukama i svakoj pomoci...
By LegaForum
Ne postoje najbolji advokati u Tuzli za sve oblasti, advokat je vrlo često specijaliziran samo na par pravnih oblasti, jer ne možeš imati specijalnost advokatskih usluga na 10–20 pravnih grana. Zavisno da li tražiš npr. advokata za imovinsko-pravne oblasti u Tuzli, advokata za nekretnine, advokata za porezno pravo, advokata za nasljedstvo, advokata za podjelu bračne stečevine u Tuzli ili neku drugu pravnu oblast. Npr. vrlo često neko ko je "najbolji advokat za imovinsko-pravne odnose", ne radi uopšte npr. prekršajno pravo itd...

Moraš malo više napisati, takođe ako ti je neki "sitan" predmet, odnosno nije toliko velike novčane vrijednosti (šta god da je od oblasti), pitanje je da li će ti najbolji advokat željeti uzeti predmet u rad, jer su obično takvi advokati više fokusirani na "veće vrijednosti predmeta" jer su bolji novci u pitanju za rada advokata. Tako da ako te šta zanima, pitaj, a prvo reci koja pravna oblast je u pitanju za koju ti je potrebna profesionalna pomoć?
By sebastiankurz
Hvala ti, Lega! Trebala bi mi pomoc oko jednog pravnog problema koji imam – radi se o slozenom predmetu koji se tice imovine, konkretno nekretnina u Tuzli. Iskreno, nisam siguran kojoj tačno pravnoj oblasti to pripada – da li je to nesto sto spada pod imovinsko pravo, ili je to vec oblast nekretnina prava? U svakom slucaju, volio bih da se posavjetujem s nekim ko se razumije u ovakve stvari – vjerovatno mi treba advokat koji se bavi pitanjima vezanim za vlasnistvo, zemljišne knjige, upise, nasljedstvo ili eventualno sporove oko nekretnina. Ako znas nekoga najboljeg advokata ili imas preporuku za advokata koji je specijaliziran za nekretnine ili imovinsko-pravne odnose u Tuzli, bio bih ti jako zahvalan.

Da li je vrijedno - sigurno da jeste oko 100m2 je nekretnina po sadasnjim cijenama jako je velika vrijednost.
By Teresaki
Ma nemas sta puno razmisljat, brate – ako se radi o nekretninama, vlasnistvu, zemljisnim knjigama, nasljedstvu ili bilo kakvom imovinsko-pravnom problemu, Advokatska kancelarija Prnjavorac je po meni apsolutno najbolji izbor. Oni su specijalizirani za imovinsko-pravne odnose, rade sve sto ima veze s nekretninama – od upisa vlasnistva, rjesavanja sporova, pa sve do nasljednopravnih stvari i sudskih postupaka oko imovine. Imas vise info na njihovoj web stranici pa procitaj. Provjeri vise na www.advokat-prnjavorac.com

Znam iz vlastitog iskustva da su jako temeljiti, strucni i ne preuzimaju predmet ako mu se ne mogu posvetiti 100%. Na njihovoj stranici pise da rade ogranicen broj predmeta i da zastupaju velike strane kompanije i poznata lica.

Rade samo predmete vece imovinske vrijednosti, a s obzirom da je kod tebe 100m2 stan – vjerovatno ce te primiti.
By Almedin
Teresaki wrote: Tue Jul 29, 2025 2:02 pm Ma nemas sta puno razmisljat, brate – ako se radi o nekretninama, vlasnistvu, zemljisnim knjigama, nasljedstvu ili bilo kakvom imovinsko-pravnom problemu, Advokatska kancelarija Prnjavorac je po meni apsolutno najbolji izbor. Oni su specijalizirani za imovinsko-pravne odnose, rade sve sto ima veze s nekretninama – od upisa vlasnistva, rjesavanja sporova, pa sve do nasljednopravnih stvari i sudskih postupaka oko imovine. Imas vise info na njihovoj web stranici pa procitaj. Provjeri vise na www.advokat-prnjavorac.com

Znam iz vlastitog iskustva da su jako temeljiti, strucni i ne preuzimaju predmet ako mu se ne mogu posvetiti 100%. Na njihovoj stranici pise da rade ogranicen broj predmeta i da zastupaju velike strane kompanije i poznata lica.

Rade samo predmete vece imovinske vrijednosti, a s obzirom da je kod tebe 100m2 stan – vjerovatno ce te primiti.
Slazem se se sa tobom, pogledaj sa njihove web strane ovu nagodbu u internacionalnom imovinskom predmetu koju su radili od 27 miliona KM vrijednosti (imovina):

UGOVOR O PODJELI IMOVINE STECENE U BRAKU.

Stranke navode da vrijednost predmetne bračne imovine iznosi oko 27.000.000,00 KM (dvadeset i sedam miliona KM).

Imas na sudskoj praksi njihove presude, uglavnom tu su svjetske firme koje zastupaju advokati Prnjavorac, tipa BMW, Credit Suisse, fudbalski klub Milano itd...
By sebastiankurz
Hvala vam svima na odgovorima i preporukama - dobio sam termin.

Provjerio sam recenzije na google imaju vise recenzija i bolju ocjenu od bilo koje advokatske kancelarije u Bosni i Herceogivni ili regiji
By LorainePa
Ako nekom zatreba najbolji advokati u Tuzli za porezno pravo, slobodno mi se javite privatno. Imam preporuku za vrhunskog – vrlo detaljan, temeljit i zna šta radi. Inače je porezno pravo dosta povezano s ekonomijom, i realno – malo koji advokat u Tuzli to zaista zna da radi kako treba. ;)
By LegaForum
Teresaki wrote: Tue Jul 29, 2025 2:02 pm Ma nemas sta puno razmisljat, brate – ako se radi o nekretninama, vlasnistvu, zemljisnim knjigama, nasljedstvu ili bilo kakvom imovinsko-pravnom problemu, Advokatska kancelarija Prnjavorac je po meni apsolutno najbolji izbor. Oni su specijalizirani za imovinsko-pravne odnose, rade sve sto ima veze s nekretninama – od upisa vlasnistva, rjesavanja sporova, pa sve do nasljednopravnih stvari i sudskih postupaka oko imovine. Imas vise info na njihovoj web stranici pa procitaj. Provjeri vise na www.advokat-prnjavorac.com

👍 👍 👍 👍Ja sam položio pravosudni ispit učeći isključivo zakone i sudsku praksu s njihove web stranice – 100% perfektno. Iskreno, mislim da su među najpoznatijim advokatima u BiH. Ako pitate 10 pravnika, barem 9 će znati ko su, upravo zbog toga što koriste njihovu stranicu za zakone i praksu. Koliko znam, online su već preko 20 godina, sve sudije u BiH sa njihove stranice skidaju zakone.
Najbolji advokat u Tuzli ?

Ma nemas sta puno razmisljat, brate – ako […]