BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
By sebastiankurz
Pozdrav raja, da li mi neko ima preporuku za najboljeg advokata u Tuzli, vidim da na internetu ima raznih, medutim kako dobiti najboljega advokata koji meni konkretno moze da kvalitetno pomogne. Znam da postoje i neki uredi koji su kao poznati, ali ti predmet radi neki pripravnih pa to opet nije ni blizu onoga sto mi adekvatno treba, kasnije kada trazis neke informacije ne mozes ni doci do advokata nego komuniciras sa pripravnikom ? Hvala unaprijed na preporukama i svakoj pomoci...
By LegaForum
Ne postoje najbolji advokati u Tuzli za sve oblasti, advokat je vrlo cesto specijaliziran samo na par pravnih oblasti, jer ne mozes imati specijalnost advokatskih usluga na 10-20 pravnih grana. Zavisno da li trazis npr advokata za imovinsko pravne oblasti u Tuzli, advokata za nekretnine, advokat za porezno pravo, advokat za nasljedstvo, advokat za podjelu bracne stecevine u Tuzli ili neku drugu pravnu oblast. Npr vrlo cesto neko ko je "najbolji advokat za imovinsko pravne odnose", ne radi uopšte npr prekršajno pravo itd....

Moras malo vise napisati, takoder ako ti je neki "sitan" predmet odnosno nije toliko velike novcane vrijednosti (sta god da je od oblasti), pitanje je da li ce ti najbolji advokat zeljeti uzeti predmet u rad, jer su obicno takvi advokati vise fokusirani na "vece vrijednosti" jer su bolji novci u pitanju. Tako da ako te sta zanima pitaj, a prvo reci koja pravna oblast je u pitanju za koju ti je potrebna profesionalna pomoc ?
Najbolji advokat u Tuzli ?

Ne postoje najbolji advokati u Tuzli za sve oblast[…]