BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Prava iz radnog pravnog odnosa, socijalne naknade, otkazi, bolovanja, porodiljno, sindikati itd.
User avatar
By Arijanna
#2014
Muž je zaposlen u firmi izvan mjesta prebivališta,120km udaljeno, svaki dan putuje.Pravilnikom i Kol.ug.firme od ove godine ima pravo na naknadu putnih troškova do samo 70km. U 12.mj.2016.g., ugrađen mu je koronarni stent. Dok je bio na bolovanju,reorganizacijom je premješten na teže poslove. Nismo se žalili na tu odluku iz neznanja. Sad je dobio Rješenje od Komisije za rad da ne obavlja terenski posao. Da li se svakodnevno putovanje podrazumijeva u teren i kako ostvariti premještaj u mjesto prebivališta? Hvala!
User avatar
By pravnik
#2028
Arijanna wrote:Muž je zaposlen u firmi izvan mjesta prebivališta,120km udaljeno, svaki dan putuje.Pravilnikom i Kol.ug.firme od ove godine ima pravo na naknadu putnih troškova do samo 70km. U 12.mj.2016.g., ugrađen mu je koronarni stent. Dok je bio na bolovanju,reorganizacijom je premješten na teže poslove. Nismo se žalili na tu odluku iz neznanja. Sad je dobio Rješenje od Komisije za rad da ne obavlja terenski posao. Da li se svakodnevno putovanje podrazumijeva u teren i kako ostvariti premještaj u mjesto prebivališta? Hvala!
Postovana,

Na vase pitnje je tesko dati odgovor, jer nije poznato niti koji je entitet u pitanju, takodje nemamo uvida u pravnilnik o radu, pored toga ni u ugovor o radu, te ni u kolektivni ugovor.

Potrebno je da sa svom dokumentacijom odete ili advokatu ili uredu za besplatnu pravnu pomoc.

ZAKON O IMUNITETU REPUBLIKE SRPSKE ("S[…]