BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Prekršajno pravo i prometna pitanja i nezgode
By AstaDaradim1234
#3925
Pozdrav. Zbog prometnog prekrsaja dobio sam kaznu od nekih cca 200KM Nisam nikad imao nikakav prekršaj pa ne znam kako to funkc. Ugl policaj mi je zapisao ime prezime datum rodjenja i mjesto prebivalista. Nije trazio nikakve licne dokumente... Na mjestu mi nije dao nikakvu napisanu kaznu da je vidim ili da bilo sta potpisem nego mi je rekao da kaznu ocekujem na kucnu adresu...te podatke je zapisao u neku biljeznicu ajmo je tako nazvati...nista ja dobio na licu mjesta nisam osim sto sam pod stresom radi te kazne jer ne znam hoce li doci ili ne ? Citao sam na netu da trebas na licu mjesta dobiti neku potvrdu ili nalog pa potpisati nesto, izvinite stvarno sam neupucen pa vas molim ako mi netko moze objasniti ? Mislite da mogu ocekivati kaznu na kucnu adresu ili me samo htio uplasiti? Malen je grad pa mi lako moze naci adresu. 
By AstaDaradim1234
#3927
Lega wrote:Vjerovanto si se barem potpisao ?

A kaznu ces dobiti ne brini, MUP ima tvoje podatke na osnovu JMBG-a.
Nije me trazio ni vozacku ni osobnu nego samo me pitao da mu usmeno kazem ime prezime datum rodjenja i gdje zivim ... Zapisao je to u neku svoju evidneciju. Nije mi dao nikakav papir niti bilo sto da potpisem, niti mi je pokazao tu kaznu. Samo je rekao ocekuj je na vratima...
By AstaDaradim1234
#3929
Znaci aps me nikakav dokument nije trazio ni vozacku niti osobnu... Jedino sto me pitao ime prezime, datum rodjenja i gdje zivim i te podatke zapisao negdje i to je to. Nista potpisivao nisam, nije mi dao nikakav papir nego samo rekao da kaznu ocekujem na vrata. Ma siguran sam da je policajac :) Sad kontam mozda po tim podacima sto sam dao, na osnovi toga sto sam mu rekao gdje zivim posalje na kucnu adresu? Ali opet kakve osnove ima za to ? Mogao sam mu doslovno reci bilo koje ime i prezime i bilo koju adresu ... Kako zna da ne lazem ? To me zbunjuje jer ne moze mi znati jmbg(opet kazem nije mi uzeo ni vozacku ni osobnu). Imam osjecaj da je to samo uradio da me prestrasi ili nesto, al opet nije mi 200 KM u ovim vremenima s virusom i bez posla sala jbga.
User avatar
By LegaForum
#3930
Policajac je bio duzan da izvesi identitfikaciju, i uzme vozacku.

Jer mogao si biti kradljivac auta, koji je nekom ukrao automobil, ili da vozis sa 150 prekrsajnih prijava i oduzetom vozackom.
By AstaDaradim1234
#3931
Lega wrote:Policajac je bio duzan da izvesi identitfikaciju, i uzme vozacku.

Jer mogao si biti kradljivac auta, koji je nekom ukrao automobil, ili da vozis sa 150 prekrsajnih prijava i oduzetom vozackom.
Razumljivo, nadam se da njegov postupak ipak znaci da kazna nece stici na moja vrata...

Procedura za Sticanje Državljanstva BiH pored Zako[…]