BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Ugovori razne osnove, odgovornost za štete po raznim osnovana, izvanugovorni odnosi, osiguranja...
User avatar
By pravnik
#1945
Od čega zavisi visina odštete?Visina odštete kod naknade štete u saobraćaju zavisi od:

da li je oštećeni bio vozač ili saputnik, motociklista, biciklista ili pešak, i da li je moguće da je on prouzrokovao nezgodu,
da li je oštećeni bio pod uticajem alkohola ili nedozvoljenih supstanci,
da li je oštećeni bio vezan sigurnosnim pojasom,
vrste tijelesnog oštećenja koje je oštećeni pretrpeo,
vrste liječenja (fizikalna terapija, razne vrste skenera tipa EMG, RTG, MR, operacija itd.),
dužine oporavka,
godina života,
pretrpljenog duševnog bola (strah, duševni bol usled umanjenih životnih aktivnosti i/ili naruženosti itd.)

http://epravo.ba
User avatar
By AKD123
#2757
Postovani, imam jedno pravo pitanje za vas,novi sam ovdje pa jos uvijek ne znam kako funkcionise forum,naime trebao bi mi jedan pravni savjet ali bi najvise volio da to pitanje postavim ako je ikako moguce u privatnoj formi znaci putem privatne poruke ovdje na forumu samo za vase oci a ne ovako javno gdje svako moze da procita, jer ono sto cu vas pitati volio bi da ostane privatno. Ono sto bi vas samo zamolio da mi kazete koji je to nacin da vam posaljem ovdje privtanu poruku ,jer novi sam ovdje,upravo sam se registrovao ,vidim da svima odgovarate vrlo rado na pitanja pa se tako nadam da ce te i meni.
Hvala unapred na odgovoru i lijep pozdrav.
User avatar
By AKD123
#2758
AKD123 wrote:Postovani, imam jedno pravno pitanje za vas,novi sam ovdje pa jos uvijek ne znam kako funkcionise forum,naime trebao bi mi jedan pravni savjet ali bi najvise volio da to pitanje postavim ako je ikako moguce u privatnoj formi znaci putem privatne poruke ovdje na forumu samo za vase oci a ne ovako javno gdje svako moze da procita, jer ono sto cu vas pitati volio bi da ostane privatno. Ono sto bi vas samo zamolio da mi kazete koji je to nacin da vam posaljem ovdje privtanu poruku ,jer novi sam ovdje,upravo sam se registrovao ,vidim da svima odgovarate vrlo rado na pitanja pa se tako nadam da ce te i meni.
Hvala unapred na odgovoru i lijep pozdrav.
User avatar
By AKD123
#2759
AKD123 wrote:
AKD123 wrote:Postovani, imam jedno pravno pitanje za vas,novi sam ovdje pa jos uvijek ne znam kako funkcionise forum,naime trebao bi mi jedan pravni savjet ali bi najvise volio da to pitanje postavim ako je ikako moguce u privatnoj formi znaci putem privatne poruke ovdje na forumu samo za vase oci a ne ovako javno gdje svako moze da procita, jer ono sto cu vas pitati volio bi da ostane privatno. Ono sto bi vas samo zamolio da mi kazete koji je to nacin da vam posaljem ovdje privatnu poruku ,jer novi sam ovdje,upravo sam se registrovao ,vidim da svima odgovarate vrlo rado na pitanja pa se tako nadam da ce te i meni.
Hvala unapred na odgovoru i lijep pozdrav.

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJO[…]