BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Krivično pravna pitanja
By Alt123456
#4462
Poštovanje,

Pretpostavljam da sljedeći tekst zvuči grozno ali siguran sam da nije prvi put da ste čuli za sličnu situaciju.
U vezi sam par godina i nedavno smo imali situaciju gdje je me je djevojka optužila da sam je silovao, nakon nesporazuma prilikom redovnog spolnog odnosa. Od ljutnje i zbog ostalih problema u vezi djevojka je odreagovala burno i optužila me da sam je silovao u toj situaciji. Rekla je to samo nekolicini naših bliskih prijatelja i oni razumiju situaciju. Nakon otprilike mjesec dana shvatila je da je ta situacija mogla biti pogubna za moju karijeru i budućnost i da je to praktično mogao biti slučaj klevete. Kako bi me ohrabrila i na neki način izvinula se rekla je da bi potpisalavnešto ili snimila glas ili video u kojem priznaje da nisam ništa loše uradio u toj situaciji, da se ne moram brinuti onda do kraja života hoće li ona iskoristiti ovo protiv mene ili ne. Gledajući sa stanovišta zakona, kakva vrsta priznanja se smatra važeća? Da li treba izjavu notarizovati? Ili je dovoljno samo da snimi sebe kako govori to. Hvala Vam puno. U slučaju da mora se notarizovati, kako formulisati ovo bez da otvara mogućnost da je ja tužim za klevetu ili nešto, jer nije mi cilj da iskoristim protiv nje ovaj dokument?
Last edited by Alt123456 on Tue Mar 02, 2021 12:28 am, edited 1 time in total.
User avatar
By LegaForum
#4463
Najlaksa i najbolja bi ti bila izjava napisana lijepo i ovjerena kod notara; ili potpisana pred svjedocima, sto vise to bolje. (bez ovjere notara).

Medutim, ako nista nije poduzela otisla odmah da te prijavi u policiju, kod doktora itd vec je kasno da sada bilo sto ucini, jer nema nikakvih fizickih eventualnih tragova.
Last bumped by Alt123456 on Tue Mar 02, 2021 12:28 am.
Legalan vodič

Turistički vodič mora imat licencu za obavljanje t[…]

ZAKON O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI TUZLANSKOG KANTONA […]