BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Prekršajno pravo i prometna pitanja i nezgode
By Seadanja
#5267
Lijep pozdrav, ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanje vezano za parking kaznu iz Srbije-Novi sad. Kazna je ostavljena na auto u vecernjim satima, iako kad sam.parkirao nije bilo mogucnosti da platim parking, parkomat nije radio a covjek za naplatu nakon 10 minuta cekanja se nije pojavio. Nakon godinu dosla.kazna na kucnu adresu u Sarajevo, izignorisem da bi nakon opet godinu dosla.druga malo uvecana. Da skratim dosla je i treca od Foldana debt colection, neka firma za utjerivanje sitnih dugova. Sad je kazna 172 km. Znaci Euro parking colection iz Novog Sada je prodao dug njima, zanima me koja su moja prava, jel ovo lov u mutnom ili stvarno moram platiti kaznu, odakle im.uopce moja adresa u Sarajevu. Mogu li.me tuziti i prisilno naplatiti dug?
By falang2
#5305
Ma buraz to su ti lihvari obicni. Ne mogu ti nista, samo u Srbiji izmiri dug. Mene isto peglaju vec 3 godine salju pisma. Provjerio sam kod advokata, nije legalno.
By easygoing222
#5311
Evo ista situacija kod mene, Nekakava Foldana Debt Collesction iz Trebinja koja navodno zastupa Euro Parking Collection te me terete za iznos od 215 Km. i kao ako ne podmirim dug do 01.12.2021 njihova će pravna služba poduzeti sve potrebne korake za pokretanje izvršnog postupka. Kazna za parkiranje je iznosila 60 kuna ili 15 Km a ja nisam upravljao vozilom koje je glasilo na mene?
By Inter
#5431
Isti slucaj i kod mene. Dug 178 KM koji je kako navode preuzet od Euro parkinga. Mislim da je ovdje nezakonito ustupanje licnih podataka. Da li ste nesto poduzimali poslje.
Legalan vodič

Turistički vodič mora imat licencu za obavljanje t[…]