BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Prekršajno pravo i prometna pitanja i nezgode
#4603
Postovanje.
01.05.2020. me je zaustavio policijski sluzbenik radi rutinske kontrole zbog krsenja izolacija u tom periodu i legitimisao a pri tome zelim navesti da sam imao uredno stavljenu masku i rukavice kako propisuju epidemioloske mjere. Nakon provjere je rekao da je sve u redu i zahvalio se.
Sve je bilo u redu do 7. februara kada sam trebao registrovati automobil i to nije bilo moguce jer kako pise u registru imam 500 KM kazne i 20 KM takse. Otisao sam u policiju i pitao zasto nalog nije stigao i pokazano mi je da na koverti pise "odselio sa adrese" iako nisam. I sada sam na toj adresi. Predao sam na sud sa svim dokazima i ostalim, predan je i zahtjev za vracanje u prijasnje stanje i predmet je nakon nekog vremena primljen i uzet u razmatranje.
Kako mi je rekla nekolicina pravnika, predmet kada je uzet u razmatranje, treba biti obrisana novcana kazna iz evidencije/registra do odluke suda. Ali 10 dana kasnije kazna i dalje stoji i nemam mogucnosti da registrujem automobil koji mi je prijeko potreban.
Zamolio bih za pomoc, ako znate sta mi je ciniti, jer ja vise stvarno ne znam
#4604
ako sam shvatio ovo pitanje si do sad postavio sigurno desetinama ljudi ? Ali nisam shvatio odgovor od "nekolicine pravnika" koji si dobio:

"Kako mi je rekla nekolicina pravnika, predmet kada je uzet u razmatranje, treba biti obrisana novcana kazna iz evidencije/registra do odluke suda. "

Zbog cega bi ti neko brisao novcanu kaznu, ako nema odluke suda ?
#5273
Poštovani mene interesuje nakon koliko vremena se brišu kazne iz registra.Naime ja imam dvije kazne od inspekcije i dvije saobraćajne kazne.Takođe me interesuje gdje i kome se podnosi zahtjev nakon određenog vremena za brisanje ili to ide automatizmom

Procedura za Sticanje Državljanstva BiH pored Zako[…]