BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1176
Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH

Ambasador Lars-Gunnar Wigemark je šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini od 1. marta 2015. godine.

Diplomirao je društvene nauke na Harvardu 1984. godine sa najvećim uspjehom magna cum laude i magistrirao međunarodno pravo i ekonomiju na Fakultetu prava i diplomatije Fletcher.

Ministarstvu vanjskih poslova Švedske se priključuje 1988. godine te je radio u Beogradu, Washingtonu, Briselu, Kabulu i Moskvi, kao zamjenik šefa i ministar pri Ambasadi Švedske (2003. do 2007. godine). Ambasador Wigemark je 2008. godine imenovan za šefa Jedinice Europske komisije za sigurnosne politike. U septembru 2010. godine, tadašnja visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Catherine Ashton imenovala je g. Wigemarka kao jednog od prvih ambasadora Europske unije u skladu s Lisabonskim ugovorom. Dužnost je preuzeo u Pakistanu u februaru 2011. godine.

Ambasador Lars-Gunnar Wigemark rođen je 1960. godine u Göteborgu, Švedska. Oženjen je i otac jednog sina. Pored maternjeg švedskog i tečnog znanja engleskog jezika, ambasador Wigemark govori njemački, francuski i ruski jezik.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]