BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1237
Tri nove pravosudne institucije u Prijedoru od 2017 godine

U Prijedoru bi 1. januara 2017. godine s radom trebalo da počnu – sud, tužilšatvo i privredni sud, najavili su danas gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS-a BiH) Milan Tegeltija.

Sastanak između gradonačelnika Pavića i predsjednika Tegeltije je upriličen povodom skorašnjeg osnivanja Okružnog suda i tužilaštva te Okružnog privrednog suda u Prijedoru i koraka koje je potrebno poduzeti za početak njihovog rada.

Gradonačelnik Pavić je istakao da bi osnivanjem ovih institucija trebao biti unaprjeđen život građana Prijedora, te osigurana pravna sigurnosti građana i privrednih subjekata u ovom gradu. On je naveo da grad, zajedno sa Ministarstvom pravde Republike Srpske, ima obavezu iznalaženja prostora za rad i da već postoje ideje kako da se to riješi.

„Vlada Republike Srpske je donijela odluku o ispunjavanju uslova za početak rada novih pravosudnih institucija i uputila je VSTS-u danas. Odmah ćemo pokrenuti potrebne procedure kako bismo utvrdili potreban broj nosilaca pravosudnih funkcija u ovim institucijama i raspisali konkurse za te pozicije.“, rekao je predsjednik Tegeltija.

Takođe je naglasio da bi na ovaj način trebalo da bude zaposleno oko 50 novih ljudi i da je važno obezbijediti infrastrukturu potrebnu za početak rada ovih institucija.

www.epravo.ba

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja […]

Stjecanje bosanskog drzavljanstva

Citam zakon o drzavljanstvu BIH, i nikako ne k[…]