BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1237
Tri nove pravosudne institucije u Prijedoru od 2017 godine

U Prijedoru bi 1. januara 2017. godine s radom trebalo da počnu – sud, tužilšatvo i privredni sud, najavili su danas gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS-a BiH) Milan Tegeltija.

Sastanak između gradonačelnika Pavića i predsjednika Tegeltije je upriličen povodom skorašnjeg osnivanja Okružnog suda i tužilaštva te Okružnog privrednog suda u Prijedoru i koraka koje je potrebno poduzeti za početak njihovog rada.

Gradonačelnik Pavić je istakao da bi osnivanjem ovih institucija trebao biti unaprjeđen život građana Prijedora, te osigurana pravna sigurnosti građana i privrednih subjekata u ovom gradu. On je naveo da grad, zajedno sa Ministarstvom pravde Republike Srpske, ima obavezu iznalaženja prostora za rad i da već postoje ideje kako da se to riješi.

„Vlada Republike Srpske je donijela odluku o ispunjavanju uslova za početak rada novih pravosudnih institucija i uputila je VSTS-u danas. Odmah ćemo pokrenuti potrebne procedure kako bismo utvrdili potreban broj nosilaca pravosudnih funkcija u ovim institucijama i raspisali konkurse za te pozicije.“, rekao je predsjednik Tegeltija.

Takođe je naglasio da bi na ovaj način trebalo da bude zaposleno oko 50 novih ljudi i da je važno obezbijediti infrastrukturu potrebnu za početak rada ovih institucija.

www.epravo.ba
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]