BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1125
Sudska policija Federacije BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potpisali Memorandum o saradnji i operativnoj podršci

Danas je u Tuzli potpisan Memorandum o saradnji i podršci između Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, a isti su u ime navedenih institucija potpisali g-din Fadil Šljivić, policijski komesar i g-din Edin Vehabović, glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali g. Charles W. Benett, Jr., direktor ICITAP Programa za Bosnu i Hercegovinu, g. Milorad Novković, predsjednik Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, g. Husein Topčagić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, g. Alma Džaferović, članica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i predsjedavajuća Radne grupe za sigurnost pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija, g. Admir Suljagić, direktor Sekretarijata VSTV-a BiH, g. Indira Hadžimehmedović, predsjednica Kantonalnog suda u Tuzli, g. Tomislav Ljubić, glavni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, g. Muhamed Tulumović, predsjednik Općinskog suda u Tuzli, g. Robert D. Mulligan, savjetnik za provođenje zakona pri ICITAP Programu za BiH, g. Dženad Grošo, pomoćnik glavnog zapovjednika Sudske policije Federacije BiH za operacije i sigurnost i g. Milijan Tunjić, zapovjednik Odjeljenja sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.

Neposrednu pomoć u izradi navedenog Memoranduma je pružio Međunarodni program Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga u Bosni i Hercegovini (ICITAP) koji pravosudnim institucijama u BiH i Sudskoj policiji Federacije BiH već duži niz godina pomaže u realizaciji mnogih projekata od značaja za sigurnost i zaštitu zgrada pravosudnih institucija, te sudija i tužitelja. Tim povodom direktoru ICITAP-a je iskazana posebna zahvalnost, te mu je od strane predsjednika Vrhovnog suda Federacije BiH i glavnog zapovjednika Sudske policije Federacije BiH uručena zahvalnica.

Svi prisutni su ukazali na visok značaj sigurnosnog ambijenta u radu pravosuđa, a cilj potpisivanja memoranduma je unaprijediti i osigurati visok stepen zaštite zgrada pravosudnih institucija za čiju sigurnost i zaštitu je nadležna Sudska policija Federacije BiH, a koje su smještene na području Tuzlanskog kantona, te time stvoriti neophodno potreban sigurnosni ambijent u radu sudija i tužitelja, kao i drugih pravosudnih djelatnika.

Ovim memorandumom se stvara dodatni sigurnosni ambijent za rad Kantonalnog suda u Tuzli, Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te sedam općinskih sudova i dva odjeljenja općinskih sudova na području Tuzlanskog kantona.

Osnovna područja saradnje definisana ovim Memorandumom su unapređenje operativne saradnje u smislu pružanja pomoći policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona Odjeljenju sudske policije sudova Tuzlanskog kantona koje je nadležno za sigurnost i zaštitu zgrada sudova i tužilaštava na području istog kantona u slučajevima vanrednih osiguranja u kojima može doći do masovnih okupljanja građana, kao i drugih oblika ugrožavanja sigurnosti ovih pravosudnih institucija ili nositelja pravosudnih funkcija.

http://epravo.ba
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]