BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1123
Održan sastanak rukovodilaca tužilaštava i rukovodilaca policijskih agencija na strateškom nivou

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je u okviru aktivnosti koje provodi kroz Projekat za jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa, uz finansijsku podršku Vlade Švicarske i Vlade Kraljevine Norveške, iniciralo održavanje drugog sastanka Strateškog foruma za saradnju rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija u BiH, koji je održan u prostorijama MUP-a RS u Banjoj Luci.

Središnje teme su bile jačanje koordinacije i saradnje između policije i tužilaca u segmentu provođenja istrage, prikupljanja dokaza i međusobne koordinacije i realizovanja naredbi o provođenju istraga. Na sastanku je razgovarano o ishodima prijava koje završavaju naredbama o nesprovođenju i obustavi istraga kao i o koordinaciji tužilaca i policije u provođenju posebnih istražnih radnji, kao vrlo složenog načina prikupljanja dokaza.

Na sastanku su sudjelovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović i šef Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Božo Mihajlović, glavni tužioci Federalnog tužilaštva FBiH, Republičkog tužilaštva RS i Brčko Distrikta, Zdravko Knežević, Mahmut Švraka i Zekerija Mujkanović, glavni tužilac Specijalnog tužilaštva RS-a Miodrag Bajić, zatim direktori SIPA-e i entitetskih policija i policije BD, Perica Stanić, Gojko Vasić, Dragan Lukač i Goran Pisić.
Ovom prilikom istaknuto je da je saradnja i koordinacija ključna za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala i uspostavu vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

izvor: http://epravo.ba
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]