BiH Pravo 2014.-2020.

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1139
Radionica na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“

Radionica na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“ održaće se 24. maja 2016. godine, s početkom u 9:45 sati u hotelu „Kardial“ u Tesliću. Radionicu organizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u okviru projekta „Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog komunikacijskog i informacijskog sistema“ kojeg finansira Evropska unija iz programa IPA 2013.

Na radionici će se prezentirati informacije o radu sudova na rješavanju predmeta ratnih zločina u sudovima i implementaciji planova za praćenje predmeta, broj i njihovo trajanje, a raspravljat će se na temu upravljanja postupkom u predmetima ratnih zločina od statusne konferencije do glavnog pretresa. Također, razgovaraće se o zakonitosti dokaza u predmetima ratnih zločina s osvrtom na različitu praksu u entitetskim sudovima i sudovima u Brčko Distriktu BiH i Sudu BiH.

Radionicu će uvodnim obraćanjima otvoriti predstavnik VSTV-a BiH. Ova radionica je prvenstveno namijenjena predsjednicima i sudijama sudova nadležnih za rješavanje predmeta ratnih zločina.

Izvor: http://epravo.ba

U redu. Hvala na odgovoru.

Grubnyk v. Ukraine

Grubnyk v. Ukraine Povreda člana 5. st. 1 EK; N[…]

Ragı Zarakol v. Turkey

Ragı Zarakol v. Turkey Povreda člana 5. EK […]

Kotilainen i drugi protiv Finske Nema povrede[…]

BiH Pravo - mi znamo odgovor na Vaša pravna pitanja