BiH Pravo 2014.-2020.

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1139
Radionica na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“

Radionica na temu „Rješavanje predmeta ratnih zločina u sudovima“ održaće se 24. maja 2016. godine, s početkom u 9:45 sati u hotelu „Kardial“ u Tesliću. Radionicu organizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u okviru projekta „Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog komunikacijskog i informacijskog sistema“ kojeg finansira Evropska unija iz programa IPA 2013.

Na radionici će se prezentirati informacije o radu sudova na rješavanju predmeta ratnih zločina u sudovima i implementaciji planova za praćenje predmeta, broj i njihovo trajanje, a raspravljat će se na temu upravljanja postupkom u predmetima ratnih zločina od statusne konferencije do glavnog pretresa. Također, razgovaraće se o zakonitosti dokaza u predmetima ratnih zločina s osvrtom na različitu praksu u entitetskim sudovima i sudovima u Brčko Distriktu BiH i Sudu BiH.

Radionicu će uvodnim obraćanjima otvoriti predstavnik VSTV-a BiH. Ova radionica je prvenstveno namijenjena predsjednicima i sudijama sudova nadležnih za rješavanje predmeta ratnih zločina.

Izvor: http://epravo.ba
Imenovanje za sekretara SO

Sve zavisi od vašeg trenutnog poslodavca. K[…]

Şık v. Turkey

Şık v. Turkey (No. 2) (br. 36493/17), 24.11.20[…]

Bardali vs Switzerland

Bardali v. Switzerland (br. 31623/17), 24.11.2020.[…]

RAZVOD BRAKA u BiH

Nema načina da dođe do neke prevare. Šta se[…]

BiH Pravo - mi znamo odgovor na Vaša pravna pitanja