BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Prekršajno pravo i prometna pitanja i nezgode
By runaway
#3994
Pozdrav!
Treba mi savjet vezano sa pocinjeni saobracajni prekrsaj vozilom registrovanim na moje ime ali ga koristi drugi clan porodice.
Radi se o prekoracenju brzine od 25 km/h, a prekrsaj je zabiljezen stacionarnom kamerom. Da je pocinjen prekrsaj nisam ni znala sve dok nisam trebala registrovati svoje vozilo, kada su mi jucer u policiji izlistali prekrsajni nalog u kojem stoji prekrsaj pocinjen 22.2.2020. prema kojem trebam platiti 100 KM kazne, 20 KM takse, oduzimanje vozacke i dobijam kazene bodove.
Prekrsajni nalog nikad nisam dobila jer ga je postar vratio nazad i napisao kao da me nije nasao na adresi. To su mi jucer u MUPu pokazali i dali Izvod iz registra novcanih kazni. Uputili su me u Opcinski Sud i da pravim Zahtjev za vracanje na prijasnje stanje i da u tom zahtjevu navedem ko je tacno vozio auto i dostavim njegove podatke kako bi se prekrsaj sa mog imena prebacio na onoga ko je napravio prekrsaj. Rekli su mi da ce biti i rociste kada sud odredi. Naravno, imam dokaz da taj dan nisam uopste bila u Sarajevu vec 200 km dalje.
Sad me zanima, postoji li neki nacin da se ubrza ovo sve? Moze li MUP prebaciti kaznu na drugo lice bez sudske odluke ukoliko se kazna uplati i preda vozacka onoga ko je pocinio prekrsaj?

Hvala puno i izvinjavam se na podugackom postu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]