Page 1 of 1

Stvarno pravo- stjecanje prava vlasništva

Posted: Tue Sep 10, 2019 10:23 am
by MIRELA
Poštovani,

imam jedan problem za riješiti. Naime moj svekar je sa svojom strinom imao ugovor o doživotnom uzdržavanju, kojim je on, nakon njezine smrti postao vlasnik svih njezinih nekretnina. Nakon njezine smrti pokrenut je ostavinski postupak, i doneseno je Rješenje, kojim je sud utvrdio da ostavštine nema, obzirom da je ista raspoređena ugovorom o doživotnom izdržavanju.

Nakon smrti njenog supruga, imovina je prešla na nju i na muške nasljednike a sve na ovisno kako koji zasluži i bude brinuo o njima. Oporuka iza tog njenog supruga je postojala ali je izgorjela za vrijeme rata. P.S. oni nisu iamli vlastite djece.

Moj svekar je na jednoj dijelu nekretnine, već 1998 godine napravio kuću, a ta nekretnina se još vodi na pokojniku, pa me zanima što mi je činiti kako bi ta nekretnina i kuća postala vlasništvo svekra 1/1

Re: Stvarno pravo- stjecanje prava vlasništva

Posted: Sun Nov 03, 2019 8:46 am
by Pravda
MIRELA wrote: Tue Sep 10, 2019 10:23 am , pa me zanima što mi je činiti kako bi ta nekretnina i kuća postala vlasništvo svekra 1/1
pronaći žive nasljednike umrlog koji je upisan kao vlasnik i na miran način riješiti nastalu pravnu situaciju, u suprotnom parnica radi utvrđenja prava vlasništva.