Page 1 of 1

Zahtjev za zabiljezbu spora u Zemljisnim knjigama

Posted: Thu Mar 14, 2019 8:37 am
by pravnik
ZAHTJEV ZA ZABILJEŽBU SPORA U ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA



OPĆINSKI SUD U _______________

Zemljišnoknjižni odjel

Podnositelj zahtjeva: _______________ (podnositelj tužbe)



ZAHTJEV
za upis zabilježbe spora



1. _______________ (ime i prezime) je upisan kao vlasnik suvlasničkog dijela nekretnine upisane u KO _______________ i to: suvlasnički dio _______ k.č. br. _____, u naravi stambena zgrada na _______________, sagrađena na __________ dijela, __________, upisanu u ZK ul. br. _____, KO _______________.

Dokaz: uvid u ZK ul. _____

2. Podnositelj zahtjeva je podigao Tužbu protiv vlasnika nekretnine radi utvrđenja vlasništva na pomenutoj nekretnini, koji spor se vodi kod __________ suda u _______________ pod brojem __________.

Dokaz: Tužba

3. Obzirom da je riječ o sporu koji se vodi povodom knjižnog prava, a čiji bi ishod mogao utjecati na uknjižbu, pripadanje, postojanje, opseg, sadržaj ili opterećenje toga prava, podnosilac zahtjeva traži od naslovljenog suda da donese slijedeće:



RJEŠENJE



1. U ZK ulošku broj _____ KO _______________ k.č. br. _____, dozvoljava se upis zabilježbe spora radi utvđenja koju je Općinskom sudu u _______________ podnio podnositelj zahtjeva _______________, iz _______________, a protiv _______________, zemljišnoknjižnom odjelu ovog suda.

2. O upisu će se obavijestiti podnositelj zahtjeva i vlasnik nekretnine.



U _______________, __________. godine


PODNOSITELJ ZAHTJEVA




_______________



PRILOG: TUŽBA