BiH Pravo

Bosanskohercegovački pravni portal

Postavite pitanje i raspravite konkretna pravna pitanja koja ne spadaju u neku od drugih kategorija u ovom forumu
#1120
Regionalna TAIEX radionica „Pravosuđe, društvo i mediji“

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH) u saradnji sa Instrumentom za tehničku pomoć i razmjenu informacija Evropske komisije (TAIEX) organizuje dvodnevnu regionalnu radionicu „Pravosuđe, društvo i mediji“ koja će se održati 11. i 12. aprila 2016. godine, s početkom u 9:15 sati u hotelu Bristol u Sarajevu.

Cilj radionice jeste ukazati na važnost i utjecaj odnosa s javnošću na kreiranje javnog mnijenja o pravosuđu, unapređenje komunikacije i saradnje s medijima i korisnicima sudova kao i povećanje pristupa pravdi i transparentnost pravosuđa u BiH. Također važna komponenta radionice je uspostavljanje saradnje i razmjena iskustava sa zemljama članicama Evropske unije.

Prvi dan radionice posvećen je temama vezanim za transparentnost i odgovornost pravosuđa, pristup pravdi iz perspektive medija te poboljšanje komunikacijskih kanala između pravosuđa i medija.

Drugi dan radionice biti će posvećen evropskim primjerima iz prakse kada su odnosi između pravosuđa i medija u pitanju, kao i temi o stereotipima u komunikaciji između pravosuđa i medija, a učesnici će imati priliku da učestvuju u praktičnom radu radionice, te daju prijedloge i sugestije s ciljem unapređenja odnosa s medijima i povećanja transparentnosti rada pravosudnih institucija.

Radionicu će otvoriti Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH. Radionici će prisustvovati predsjednici sudova kao rukovodioci pravosudnih institucija koji predstavljaju sudove u javnosti i u medijima, službenici u sudovima koji su u okviru svojih institucija zaduženi za odnose sa medijima i javnosti kao i predstavnici medija.

izvor: http://epravo.ba

ZAKON O OČUVANJU KULTURNOG I ISTORIJSKOG NASLJEĐA[…]

Brisanje iz kaznene evidencije

Presuda o krivicnom djelu 2020god na 1000km kazne.[…]